Cykelanhænger/Cykeltrailer

Flere og flere danskere bliver mere miljøbevidste, og du kan gøre jordkloden en tjeneste ved, at hoppe med på cyklen og bruge en cykelanhænger som alternativ til en ny bil.

Elsker du en god cykeltur til og fra arbejde om morgenen, men står i en situation, hvor dine børn skal transporteres til og fra dagsinstitutionen, så behøver du ikke give afkald på den friske morgenluft. Mange vælger at investere i en bil, når børnene bliver store nok til at skulle starte i dagsinstitution, fordi det er nemt at køre dem til og fra institutionen. Men selvom de skal sættes af hver morgen, behøver du ikke at vælge den daglige cykeltur fra. Du kan vælge en billigere og mere miljøvenlig løsning end at købe en bil for at transportere dine guldklumper i dagsinstitutionen.

Er du nemlig ikke bange for at få den daglige motion og den friske morgenluft i ansigtet, så kan du til billigere penge investere i en cykelanhænger, der hægtes på din cykel. Heri kan dine børn til behageligt, mens du træder i pedalerne og får dem fra A til B.

Fordelene ved en cykeltrailer

Når du bliver familiefar eller familiemor, er det ikke altid, at der er tid til den daglige motion på samme måde som før. Derfor vælger mange forældre at cykle til og fra arbejdet for stadig at holde kroppen i gang. Desværre er der mange, der fravælger cykelturene, når børnene bliver gamle nok til at gå i dagpleje eller børnehave, men det behøver slet ikke at være en hindring.

Hvis du elsker at motionere og cykle, samtidig med at du får frisk luft til hjernen til og fra arbejdet, så kan en cykeltrailer redde dagen, for dig som skal til at transportere børnene i dagsinstitution.

Med cykelanhængeren følger der flere fordele. Først og fremmest får du motioneret kroppen, og du vil derfor føle et større overskud i hverdagen. Derudover følger der både økonomiske og tidsmæssige fordele med, når du køber en cykeltrailer til børnene.

Den lette, men også væsentligt dyrere løsning er jo naturligvis at købe eller lease en bil, som du kan benytte til at sætte børnene af. Men for langt færre penge kan du købe en cykelanhænger, som du kan hægte på cyklen, når du skal køre børnene afsted.

Det smarte ved at købe en cykelanhænger er også, at du kan hægte den af og lade den stå derhjemme, hvis du skal cykle en tur uden børnene.

Samtidig er det ikke udelukkende på økonomien, du sparer. Ved at vælge en cykeltrailer tænker du også på miljøet, da det alle dage vil være mindre skadeligt ved miljøet at hoppe på cyklen og træde på pedalerne frem for at køre en tur i en bil.

Slutteligt sparer du også på en helt tredje ting – nemlig tid. Bor du i en storby som København, så vil der oftest være en masse morgentrafik og eftermiddagstrafik, når du skal til og fra arbejde. Det undgår du ved at tage cykelstien frem for kørebanen. Du vil ikke blot selv være glad og tilfreds med valget, dine børn vil også nyde cykelturen, når de sidder behageligt og kan følge med. Det gør jo heller ikke noget, at de allerede i en ung alder lærer, at cyklen er vejen frem.

Hvilken størrelse cykelanhænger skal jeg købe?

Når du er på udkig efter en cykelanhænger, vil du have mange muligheder at vælge mellem. Markedet for cykelanhængere er stort, og der findes et stort udvalg af typer og modeller. Det kan derfor være en smule vanskeligt at vide, hvor stor en cykelanhænger, du skal kigge efter.

Har du besluttet dig for at gøre dig selv og miljøet en stor tjeneste at vælge cykeltraileren frem for bilen, så skal du starte med at vurdere, hvor meget plads der er brug for i anhængeren. Dette kommer naturligvis an på, hvor mange børn du skal have siddende, og måske om der skal være plads til lidt ekstra bagage eller indkøbsposer på vej hjem fra jobbet.

Tager du ud i en cykelforhandler, der sælger cykeltrailere, vil de ansatte kunne hjælpe dig med at vælge den korrekte størrelse. Typisk vil der være angivet på modellen, om der er plads til et eller flere børn.

Sørg for at komforten er i orden

Det er klart, at størrelsen på cykelanhængeren er et af de store fokuspunkter, når du er på udkig efter den helt rigtige anhænger. Det er til gengæld ikke det eneste, som du skal fokusere på spiller. Du vil nemlig både gøre dig selv og dine børn en kæmpe tjeneste, hvis du også sørger for at sikre dig, at komforten i cykelanhængeren er i orden. Det skal jo også være en behagelig og god cykeltur for dine børn, der skal sidde i sæderne. Tag børnene med på udkig og lad dem prøve sæderne af, inden du investere i noget.

Men det skal ikke kun være komfortabelt for dine børn. Du skal selv bruge en masse timer på cyklen, så du skal naturligvis også være komfortabel med cykelanhængeren. Du bør altid køre en prøvetur, inden du køber en cykeltrailer, da det altid er afgørende, at sikkerheden er i orden.

På en prøvetur får du en god fornemmelse af, hvordan det er at cykle med anhænger, og samtidig får du prøvet både bremser og andet udstyr af, inden du forpligter dig til et køb. Du skal føle, at du har hundrede procent kontrol over cyklen og cykeltraileren, hvis du skal købe noget med hjem.

Hvor køber jeg en cykeltrailer?

Du har forskellige muligheder, når du skal købe en cykelanhænger. Vi anbefaler som sagt, at du prøvekører, inden du køber den. Men langt hen ad vejen sparer du penge, hvis du køber cykelanhængeren online enten som ny eller brugt.

Det smarte er, at du naturligvis kan tage børnene med ud til en forhandler og prøvekøre flere modeller, inden du beslutter dig for, hvilken trailer du ønsker dig. Det er uforpligtende at prøvekøre, og derfor kan du vente med at købe cykelanhængeren til, at du kommer hjem på computeren. Her kan du finde modellen online og bestille den hjem.

Det vil altid være en fordel, hvis du sikre dig, at du har returret på dit køb, hvis du bestiller på nettet. Således kan du nemlig sende anhængeren retur, hvis den mod forventning ikke passer til din cykel.