Cykelstole

Der findes to slags cykelstole i dag – en som sidder foran og en som sidder bagved føreren. Der er fordele og ulemper ved begge modeller og det er således op til dig, at vælge, hvilken type du er mest til.

Cykelstole bag føreren

Cykelstole, der er monteret bag på cyklen og derved bag føreren, er ofte mest behagelige for barnet. Det skyldes, at der er mere plads til barnets ryg og stolen har armlæn. Men også fordi, at føreren tager en del af vinden og regnen og barnet sidder således i læ bag føreren.

Cykelstolene til montering bag føreren kan typisk anvendes i længere end dem foran føreren.

Se vores bedste tilbud på cykelstole her.

Ulempen ved at have cykelstolen bagpå er, at det er svært, at tale med barnet, da selv lidt trafik og en smugle vind, gør det umuligt, at høre barnet. Barnet kan godt høre dig, men du har meget svært ved, at høre barnet.

Det er heller ikke muligt, at have en rygsække på – medmindre du sætter den HELT/HØJT op på rygge af dig selv, så tasken ikke ramme barnets hoved.

Har du en gamle saddel med synlige fjedre, kan barnet også nemt få fingrene i klemme heri.

En sidste ting er barnets udsyn. Det kan være svært for barnet, at følge med i, hvad der sker, da føreren tager størstedelen af barnets udsyn. Det er dog muligt, at se til siderne, men man ved jo selv, hvor svært det er, at følge med i noget ved, at kigge ud af sideruderne i bilen – det går lidt stærkt.

Cykelstol foran føreren

Sidder cykelstolen foran føreren, er en del af ovenstående ulemper blevet til fordele.

Det er således nemt, at snakke med barnet og tale om de ting i cykler forbi. Barnet har et rigtig godt udsyn og kan følge med i det hele, hvilket gør det sjovere, at være med på farten.

Der er dog et problem med vinden, da barnet ikke sidder i læ af føreren. Barnet sidder således og får den samme vind, som man selv får og er der både regn og vind, ja så er det ikke en sjov plads. Det kan og afhjælpes med en vindskærm, som kan sættes foran på cyklen.

En af ulemperne ved, at have cykelstolen foran er, at den fylder meget mellem benene på føreren og det kan således være svært for føreren at cykle. Dette kan dog afhjælpes ved, at tage ud og prøve en række stole og se, hvilken giver den største bevægelighed for jer, der skal bruge cykelstolen.

Cykelstolen foran føreren kan typisk ikke bruges så længe, da barnet hurtigt bliver for stort til at sidde mellem dine arme.

Et par gode råd om cykelstole

Det anbefales, at du sætter cykelstolen fast på cyklens stel, da det er sikrer end at monter den på bagagebæreren. Derudover er det meget vigtigt, at du aldrig går fra cyklen når først du har sat dit barn fast. Cyklen kan meget nemt vælte og dit barn komme slemt til skade.

Når du skal købe cykelstolen, er det en god ide, at tage ud og prøve stolen, så du kan se om barnet sidder godt og for om i kan have den på cyklen. Læs mere om råd til køb af cykelstol her.